Rectify Gaming

Review: Monster Hunter Rise: Sunbreak


Posted on July 9, 2022 by Rebecca

Listen to this Article:

  • 9.1/10
    Total Score - 9.1/10
9.1/10

Summary

Monster Hunter Rise: Sunbreak levert een van de beste uitbreidingen van de serie tot nu toe.

Developer – Capcom

Publisher – Capcom

Platforms – Nintendo SwitchPCPlayStation – Xbox

Monster Hunter Rise: Sunbreak is de nieuwste uitbreiding voor het ongelooflijke Rise. Vergelijkbaar met Iceborne voor Monster Hunter World een paar jaar geleden, bevat Sunbreak een hele reeks nieuwe monsters, wapens en spelmechanismen. De immer populaire wirebugs zijn terug met verschillende nieuwe Switch-vaardigheden en ook de Switch-swap-game-mechanica.

Technische kenmerken voor de pc-versie zijn verbeterd met de toevoeging van Nvidia DLSS 2.0 en andere nieuwe functies. Kwaliteit van leven-functies en de nieuwe Master Rank wachten ervaren spelers met dodelijk geduld. Het verhaal draait om een nieuwe hub, genaamd Elgado en de Royal Knights of the Kingdom die het opnemen tegen een nieuwe dreiging. Malzeno, een nieuwe Elder Dragon, is het titelmonster, een vampierdreiging met verschillende nieuwe vaardigheden.

Met het nieuwe Skill Switch-systeem kun je naadloos wisselen tussen twee sets Switch-vaardigheden en elke uitrusting aanpassen. Dit voegt een laag diepte en gameplay-keuze toe die nodig is voor de moeilijke jachtpartijen die Sunbreak in petto heeft. de verschillende andere updates en nieuwigheden zullen alle stijgende spelers ten goede komen, zelfs zonder de uitbreiding. Over het geheel genomen is deze forse uitbreiding de prijs meer dan waard, en Sunbreak bevat een hoop inhoud die de wereld van Kamura de komende maanden wegspoelt.

PC Specific Features

Monster Hunter Rise is eindelijk gearriveerd op pc, en wat een glorieuze terugkeer is het. In tegenstelling tot World is de pc-versie gelukkig volledig up-to-date met de Switch-versie en komt deze al inhoudelijk overeen.

Met de pc-poort zijn alle functies die u zou verwachten en willen. 4K-resoluties, resolutieschaling en onbeperkte FPS naast een mooie verscheidenheid aan pc-specifieke opties. Echte ultrabrede ondersteuning is ook inbegrepen, en schermfilters zijn een leuke toevoeging aan de functieset. Rise blijft ook gesynchroniseerd met de Switch-versie. De nieuwe Sunbreak-uitbreiding wordt tegelijkertijd op beide platforms gelanceerd, wat een goed voorteken is voor de spelersbasis op Steam.

Al het andere over het spel blijft hetzelfde als hieronder. Spannende inhoud, leuke mobiliteit met de wire-bugs en nu met krankzinnige framesnelheden en scherpe 4K-beelden. een uitstekende pc-poort voor een van de beste games van vorig jaar, geen enkele.

Einde van pc-specifieke inhoud.

Capcom bestaat al heel lang, met titels variërend van Breath of Fire, Dino Crisis, Dragon’s Dogma, Lost Planet en Monster Hunter. Het is duidelijk dat iemand bij Capcom dol is op enorme, epische monsters, dinosaurussen en draken in alle soorten en maten. Monster Hunter is de belangrijkste franchise geweest voor het achtervolgen en vechten van deze beesten, maar jarenlang was de serie verbannen naar draagbare systemen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar voor mij zou ik er nooit in kunnen komen.

Het kleine scherm was altijd thuis, maar na World leek het alsof het van het kleinere scherm zou blijven, gelukkig brengt Rise alle flair van World met tal van nieuwe wendingen naar de Nintendo Switch.
De overgang naar de consoles was geen conversie. Monster Hunter Rise heeft, net als World ervoor, veel veranderingen aangebracht om de massamarkt aan te spreken. De game heeft zoveel verbeteringen aan de kwaliteit van leven toegevoegd aan elk aspect van World, van het maken, de informatie over bepaalde monsters en de kerngameplay zelf.

Gloednieuwe wirebugs veranderen de stroom van podia volledig, waarbij traversal zo veel beter wordt gemaakt dat ik zonder hen geen Monster Hunter-game kan doorgronden. Ze maken traversal niet alleen nieuw, ze voegen ook een heel nieuw aspect toe aan gevechten, waarbij elk wapen en elke stijl veel nieuwe bewegingen krijgt die een speelstijl volledig kunnen veranderen.

Normaal gesproken zijn dat het soort dingen waar veteranen de spot mee drijven. “Dumbing down” -games zijn een groot probleem in de huidige markt, waarbij de aantrekkingskracht van de informele fan sommige hardcore franchises ongelooflijk spelervriendelijk maakt vanwege de fout van de kerngame zelf.

Monster Hunter vermijdt dat probleem volledig. Ze nemen alle informatie die was verbannen naar online zoekopdrachten en Wikipedia en verwerkten deze in het spel zelf. Moet je weten welke onderdelen je nodig hebt om iets te maken en van welk monster je ze kunt krijgen? Of misschien de waarschijnlijkheid van bepaalde matten in vergelijking met andere? Het zit allemaal in het spel. De ins en outs van het gebruik van wapens en enkele details van bepaalde combo’s zijn er ook allemaal. Al deze veranderingen in kwaliteit van leven, samen met geweldige beelden die allemaal bijdragen aan een fantastische ervaring.

Het beste daarvan is dat het allemaal is gedaan zonder in te boeten aan diepte. De gameplay is zwaar, de jachten zijn intens en je kunt, en zal hoogstwaarschijnlijk, verslagen worden als je het voor het eerst opneemt tegen een Rathalos of Diablos.

Na lang wachten is Monster Hunter eindelijk gearriveerd op Switch. Monster Hunter Rise presteert fantastisch op het kleinere systeem. Alle toeters en bellen zijn aanwezig, en ondanks de hardwarebeperkingen duwt de kunststijl Rise naar nieuwe reekshoogten.

De jacht, de drive om deze beesten te verslaan en te veroveren, is wat dit spel zo geweldig maakt. De eerste keer dat je een val zet, een monster beklimt en vangt of doodt, is een onbeschrijfelijke voldoening. Dus probeer het zelf en ontdek waarom Monster Hunter Rise een van Capcom’s beste games in jaren is, en een waardige opvolger van World.

Share Everywhere!
About

Managing Editor They / Them Deaf, writing for disabled gamers whenever possible! Advocating for Female and Disabled Gamers LGBTQ PRIDE!